Muslimanka isterana s Trampovog skupa

Pokrivena muslimanka Rouz Hamid je isterana s predizbornog skupa republikanskog pretendenta za kandidata na američkim predsedničkim izborima Donalda Trampa zbog protestnog gesta. Američko-islamski savet traži izvinjenje od Trampa.

Rouz Hamid (56) je u trenutku kada je Tramp tokom predizbornog skupa izjavio da su sirijske izbeglice koje beže od rata u svojoj zemlji povezane sa terorističkom organizacijom ID, iz protesta ustala na noge, prenose američki mediji.

Simpatizeri Trampa, koji su bili oko Hamid, nakon što je ustala podigli su transparente sa njegovim imenom i glasno mu klicali. Jedna osoba je Hamidovoj rekla "ti imašš bombu".

Hamid je u telefonskoj izjavi za Si-En-En, nakon ššto je isterana iz sale, rekla da joj je bilo jako neprijatno i da je bilo zastraššujuće.

Policajac koji je Hamid izveo van sale, izjavio je da mu je pre početka predizbornog skupa rečeno da svako ko bude pravio bilo kakvu smetnju treba da bude izbačen.

Savet za američko-islamske odnose zatražio je izvinjenje od Donalda Trampa nakon što je muslimanka Rouz Hamid je isterana s njegovog predizbornog skupa zbog protestnog gesta.

Direktor Saveta Nihad Avad je, takođe, pozvao Trampa da se sastane sa liderima američkih muslimana kako bi pomogao da se suzbiju antimuslimanska osećanja koja su izazvana njegovom retorikom kao i drugih republikanskih predsedničkih kandidata, prenosi AP. 

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 10. jan 2016, 13:10)
komplikovan loginn [neregistrovani]

re:"crveni karton"

Ovo meni izgleda kao planirana provokacija, slična onoj na sednici UN koji je izvela ona zena iz Srebrenice - šta god da su uradili organizatori skupa- ne bi mogli izaći medijski čisti... Hilari vuče konce, nažalost.

(nedelja, 10. jan 2016, 12:00)
Jovan Mirkovic [neregistrovani]

Daj Boze,

Da Trump dobije na izborima i da postane iduci presednik USA. Trump govori istinu, zato istina smeta politicarima Amerike. Trum finansira svoju kampanju, ne zavisi od lobija velikih korporacija. Molimo se Bogu da Trump dobije !!!!

(nedelja, 10. jan 2016, 09:50)
anonymous [neregistrovani]

Hmm

Cujte ovu gospodu koja pise komentare dobro su uradili sto su isterali neduznu zenu kakva sramota stid vas bilo ...

(nedelja, 10. jan 2016, 09:36)
Nishki [neregistrovani]

Ometacima "crveni karton"

Svako ko god je ometao na skupovima bilo kog predsednickog kandidata bio je udaljen iz sale. Samo zato sto je ona muslimanka ne znaci da mora biti povlascena. Tramp (Trump) govori istinu I govori ono sto mnogi misle a ne smeju da kazu. On ne preza ko ce sta reci jer zna da govori ono kako jeste I da ga vecina Amerikanaca podrzava zbog toga.
Poz iz CCCCanade.

(nedelja, 10. jan 2016, 09:26)
anonymous [neregistrovani]

....

Dobro su uradili i Tramp je u pravu.

(nedelja, 10. jan 2016, 09:21)
Miki.. [neregistrovani]

Дошла да провоцира...

Дошла да провоцира и Трампа и његове присталице и још тражи његово извињење. Не знам само што је нису још и раније избацили. Треба да покажу снимке безбедносних камера да је на скуп дошла без мараме и да је намерно ставила након што је ушла само да би провоцирала.

(nedelja, 10. jan 2016, 09:08)
anonymous [neregistrovani]

da

pa ona nije dosla na skup da im da podrsku,nego da protestuje.Ko god je dosao da smeta,treba da ocekuje da ce biti odstranjen,bez obzira ko je i sta je.