Merkelova za izmene zakona radi lakše deportacije

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da podržava pravne izmene koje će omogućiti lakšu deportaciju migranata koji su počinili krivična dela, nakon što su vlasti obelodanile da je veliki broj tražilaca azila optužen za nasilje počinjeno tokom Nove godine u Nemačkoj.

Prema sadašnjem zakonu, tražioci azila mogu silom biti vraćeni u zemlju porekla isključivo ukoliko su osuđeni na zatvorske kazne od najmanje tri godine i ako im u zemljama porekla nisu ugroženi životi, preneo je AFP.

Promena stava dolazi nakon što je grupa muškaraca, koje su očevici opisali kao većinom Arape, seksualno napala desetine žena u Kelnu tokom novogodišnje večeri.

Nemačka kancelarka smatra da je vreme da se postavi pitanje "kada migranti gube pravo da ostanu sa nama".

Treba se zapitati da li je bilo neophodno uraditi tako nešto i ranije, navela je Merkelova i dodala da su promene neophode, kako zbog Nemaca, tako i zbog izbeglica koje nisu imale veze sa događajima u Kelnu.

Nemačka kancelarka je i ranije pozivala na pokretanje diskusije o tome treba li pooštriti politiku deportacije, ali je ovo prvi put da je eksplicitno podržala izmene zakona koje bi je olakšale, navodi AFP.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 09. jan 2016, 07:44)
anonymous [neregistrovani]

Питање

Апсолутно се слажем да се криминалци протерују...Но мене интересује где ће их протерати?...'Оће ли их протерати у њихове земље порекла или у земље где су евидентирани?...

(subota, 09. jan 2016, 06:15)
anonymous [neregistrovani]

strasno

Video sam snimak na internetu sa trga u Kelnu kako su opkolili jednu plavu devojku i bukvalno silovali na sred ulice. Ono je da ti se zaledi krv u zilama.