Merkelova za izmene zakona radi lakše deportacije

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da podržava pravne izmene koje će omogućiti lakšu deportaciju migranata koji su počinili krivična dela, nakon što su vlasti obelodanile da je veliki broj tražilaca azila optužen za nasilje počinjeno tokom Nove godine u Nemačkoj.

Prema sadašnjem zakonu, tražioci azila mogu silom biti vraćeni u zemlju porekla isključivo ukoliko su osuđeni na zatvorske kazne od najmanje tri godine i ako im u zemljama porekla nisu ugroženi životi, preneo je AFP.

Promena stava dolazi nakon što je grupa muškaraca, koje su očevici opisali kao većinom Arape, seksualno napala desetine žena u Kelnu tokom novogodišnje večeri.

Nemačka kancelarka smatra da je vreme da se postavi pitanje "kada migranti gube pravo da ostanu sa nama".

Treba se zapitati da li je bilo neophodno uraditi tako nešto i ranije, navela je Merkelova i dodala da su promene neophode, kako zbog Nemaca, tako i zbog izbeglica koje nisu imale veze sa događajima u Kelnu.

Nemačka kancelarka je i ranije pozivala na pokretanje diskusije o tome treba li pooštriti politiku deportacije, ali je ovo prvi put da je eksplicitno podržala izmene zakona koje bi je olakšale, navodi AFP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво