Seul pop pesmama i vestima iz sveta protiv Pjongjanga

Južna Koreja odgovorila je na severnokorejsku probu hidrogenske bombe tako što je ponovo pokrenula emitovanje propagande protiv Pjongjanga putem velikih zvučnika postavljenih na granicu sa svojim severnim susedom.

Propaganda je pokrenuta na dan kad je, kako se pretpostavlja, rođendan lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Očekuje se da će Pjongjang sa besom primiti vest o emitovanju propagande preko zvučnika, što smatra činom psihološkog rata.

Seul preko zvučnika emituje popularne južnokorejske pop pesme, vesti iz sveta i vremensku prognozu, a kritikuje i nuklearnu probu Severne Koreje, njenu siromašnu privredu i nepoštovanje ljudskih prava, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane.

Prethodni put kad je Južna Koreja u avgustu na kratko emitovala poruke protiv Pjongjanga preko granice, nakon što to nije radila 11 godina, dve Koreje su razmenile artiljerijsku vatru, a usledile su i pretnje ratom.

Južnokorejska agencija Jonhap objavila je da su na 11 lokacija na granici počele da se emituju glasne poruke sa zvučnika u podne po lokalnom, odnosno četiri sata po srednjeevropskom vremenu, kao i da su pogranične trupe u stanju najviše pripravnosti.

Jonhap je objavio i da je zvanični Seul poslao vojne trupe na granicu kako bi mogle brzo da odgovore na svaku eventualnu provokaciju Severne Koreje.

Zvanični Pjongjang je pre dva dana saopštio da je izveo svoju prvu uspešnu probu minijaturizovane hidrogenske bombe, što još nije potvrđeno, ali su usledile osude sa svih strana sveta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 08. jan 2016, 11:03)
anonymous [neregistrovani]

Isti su

Ovaj osisani je bas izgleda otkacen, a i ovi juznjaci malo malo pa nekao prijete sa tim zajednickim USA vjezbama.
Samo provociraju jedni drugi da bude sto gore...covjek je najgore zivo bice na zemlji zbog bolesnog uma i nezasitih seksualnih prohtjeva....

(petak, 08. jan 2016, 09:17)
anonymous [neregistrovani]

zahladjenje

pa to im i nije baš pametno.