Merkel: Debata o integrisanju migranata

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da bi Nemačka morala da povede otvorenu debatu o načinu integrisanja pridošlica.

Merkelova je to rekla nakon što je policija identifikovala 16 osoba osumnjičenih za seksulane napade, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih gradova u novogodišnjoj noći.

Građani imaju prava da pokrenu ozbiljna pitanja, istakla je Merkel, obećavši odlučnu akciju.

"Moramo da ponovo razgovaramo i o kulturnim osnovama naše koegzistencije", kazala je ona.

Merkelova je rekla da je dobro da su ti napadi pokazali da u nekim delovima postoji prezir prema ženama, prenela je agencija AFP.

"Tome se moramo odlučno suprotstaviti", naglasila je Merkelova, dodajući da ne veruje da su to izolovani slučajevi.

Nemački listovi su danas objavili, pozivajući se na interni policijski izveštaj, da policajci nisu mogli da se izbore sa tolikim obimom napada u novogodišnjoj noći.

"Policajci nisu mogli da spreče sve te slučajeve, napade i krivična dela - bilo ih je toliko mnogo u isto vreme", navodi se u policijskom izveštaju.

Oko 90 žena prijavilo je da su ih u noći između 31. decembra i 1. januara u blizini glavne železničke stanice u Kelnu opljačkali, pretili i seksualno ih maltretirali mladići, uglavnom pod uticajem alkohola.

Šef policije u Kelnu je izjavio da su počinioci bili "arapskog ili severnoafričkog porekla", što je podstaklo desničarske organizacije da kritikuju vladu u Berlinu zbog toga što otvorenih ruku prihvata izbeglice.

Policija navodi da je do incidenta tokom novogodišnje noći došlo kad se oko 1.000 muškaraca podelilo u grupice dok su policajci evakuisali trg u blizini železničke stanice kako bi sprečili bacanje pirotehničkih sredstava sa visine u masu ljudi.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 08. jan 2016, 10:01)
Димитрије Пантић [neregistrovani]

Џабе

Каква је тврдоглавост! Место да по кратком поступку исправи ову катастрофалну ситуацију, она позива на нове празне разговоре. 

(petak, 08. jan 2016, 09:00)
anonymous [neregistrovani]

Zrtve ovih besprimjernih divljackih napada

trebaju utuziti Frau Merkel jer je ona direktni i jedini krivac za zve sto se desilo ovim nesretnim zenama, a pocinioce protjerati u drzave iz kojih su dosli(ili iz kojih su dosli njihovi roditelji odnosno preci) i neka sa sobom ponesu i svoje "svete knjige".
Ove divljake koji su dosli u dvadeset i prvo stoljece direktno iz devetog stoljeca treba tamo i vratiti dok ne bude prekasno , ako vec nije.

(petak, 08. jan 2016, 08:36)
Robislav- Role [neregistrovani]

Migranti- nema opasnosti za Evropa

Migranti su ljudi, koji bezi pre rata.

Evropa je bogata, i moze da pomogne ljudima.

Migranti su dobro integrisani sa vremenom.

(petak, 08. jan 2016, 02:24)
anonymous [neregistrovani]

ЗНО

Frau Merkel, неко ће морати да се интегрише, али то неће бити они. За утеху, добићете ЗНО, тј. Заједницу Немачких Општина. Поштено сте је зарадили.