Keri: Vreme da Kina promeni stav prema Severnoj Koreji

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je da je u telefonskom razgovoru sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vangom Jiom jasno stavio do znanja da se stav Kine prema Severnoj Koreji pokazao kao neuspešan i da je vreme da se izmeni.

Keri je istakao da su SAD do sada poštovale stav Kine prema Severnoj Koreji, ali da, nakon što je Pjongjang navodno testirao hidrogensku bombu, mora doći do promena.

Ji i Keri su se dogovorili da će blisko sarađivati da bi utvrdili korake koje mogu da preduzmu u vezi sa rastućom zabrinutošću zbog nedavnog severnokorejskog nuklearnog testa.

Istovremeno, Pentagon je saopštio da američko ministarstvo odbrane i dalje razmatra sa Južnom Korejom različite opcije kao odgovor na testiranje.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi ranije je rekao da američka vlada sumnja u istinitost tvrdnje Pjongjanga da je izveo prvi test hidrogenske bombe.

Džoš Ernest, portparol Bele kuće, takođe je rekao da prve analize nisu u skladu sa tvrdnjama Severne Koreje da je uspešno testirala hidrogensku bombu, prenosi AFP.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво