Merkel: Uložiti sve napore da bi se sačuvao Šengen

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da je potrebno uložiti sve napore u očuvanju slobode kretanja u šengenskoj zoni.

Angela Merkel je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Rumunije Dacijanom Ciološem naglasila da se mora uložiti svaki moguć napor da bi se sačuvala sloboda kretanja u okviru bezvizne šengenske zone Evropske unije i poručila da uspeh u tom smislu zavisi od zajedničkog odgovora na izbegličku krizu u Evropi.

"Ne želim da dajem bilo kakva konkretna upozorenja ovde ili da govorim 'šta će se desiti ako...', ali želim da kažem da šengenski sistem može da funkcioniše samo ukoliko postoji zajednička odgovornost za prihvat izbeglica i za zaštitu spoljnih granica", poručila je Angela Merkel, prenosi Rojters.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 07. jan 2016, 23:07)
anonymous [neregistrovani]

poštovana g.Merkel

Uzrok je u ratu na Bliskom Istoku, ali, vi ne smete to da kažete vašem gazdi da zaustavi generisanje "ratova i proleća" u kojima i vi ucestvujete i pored protivljenja većine vaših sugrađana, svi samo klimate šta in kaže, i tako lažete sami sebe i pola sveta.

(četvrtak, 07. jan 2016, 20:07)
Matej [neregistrovani]

Merkel i Sengen

 Pustila je milion ljudi bez ikakve kontrole u EU i dogovora sa ostalim evropskim kolegama. A, sad pominje kvote i Sengen. Ona ga je torpedirala, unistila.

(četvrtak, 07. jan 2016, 17:41)
anonymous [neregistrovani]

Please gospodjo Merkel

Sacuvati EU, jer to je projekat koji daje Evropi mir, uprotivnom bice svako po svome. Jedino morate preci preko jedne bariere, zvane USA. Znamo da vas Amerika drzi i komanduje, jer kako objasniti drugcije sankcije i los komsinski odnos prema najvecoj zemlji svijeta. Vecina obicnog zapadnog svijeta zna da je dobar odnos sa komsijom i garancija vlastitog mira u kuci. Vas spijuniraju, a vi se pravite kao da se nista ne dogadja, valjda gazda ima pravo na sve. jedino ste spremni da kritikujete Putina, jer eto otrgao se kontroli pa sad bombarduje i islamiste i teroriste. Ili mozda nije trebao? Nadam se u 2016 cete uspjeti da se otrgnete i celicnog zagrljaja i poceti misliti na nasu kucu Evropu.

(četvrtak, 07. jan 2016, 16:49)
Димитрије Пантић [neregistrovani]

Шенген

Коме биће потребан тај Шенген, ако евробирократија не може да гарантује личну безбедност сваком држављанину у ЕУ! Само празне приче и позиви да Европљани толеришу јадне азиланте и избеглице!