Erdogan: Pogubljenja su unutrašnja stvar Saudijske Arabije

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su pogubljenja izvršena prošle nedelje u Saudijskoj Arabiji unutrašnja stvar te zemlje.

Saudijska Arabija je proteklog vikenda izvršila egzekuciju 47 osoba, među njima i istaknutog šiitskog sveštenika Nimr el Nimra, što je izazvalo burne reakcije u regionu, uključujući i Iran, preneo je Rojters.

Iranski demonstranti su napali saudijsko diplomatsko predstavništvo, a zvanični Rijad je posle toga prekinuo diplomatske odnose sa Teheranom, a za njim su krenuli i neki njegovi saveznici u regionu.

Erdogan je u obraćanju lokalnim zvaničnicima u Ankari istakao da oni koji su ćutali o smrti ljudi u građanskom ratu u Siriji sada dižu buku o pogubljenju jednog čoveka u Saudijskoj Arabiji.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 07. jan 2016, 17:39)
anonymous [neregistrovani]

Ovakav

 da obavlja ovako visoku funkciju bilo koje drzave na Svetu, pa i onih banana drzava je velika sramota i skandal, a kamoli jedne drzave kakva je Turska. Kada se drzava poveri na vodjenje ovakvim ljudima, posle njihovog odlaska potrebne su decenije da bi se povratila na stanje na kom je bila pre nego je poverena takvim nesposobnjakovicima i neradnicima. Umesto da radi za dobrobit svoje drzave i narod, on radi na stetu, zar je to logicno i normalno ?! Nek navede ijedan svoj potez a da je bio na dobrobit naroda, ali konkretan, realan, opipljiv potez osim prazne zapaljive agresivne i populisticke retorike kojom samo dobija glasove neobrazovanog i priprostog sloja stanovnistva ... dok neke nacije cvetaju, neke prosto propadaju a cesto za to propadanje krivca traze van svojih granica, umesto unutar njih ...

(sreda, 06. jan 2016, 15:22)
anonymous [neregistrovani]

reci

Reci uvek odslikavaju licnost. Nema ovde sta da se komentarise. Nasa drzava bi trebalo da tuzi sve koji su se mesali u nase unutrasnje stvari, a Erdogan bi mogao biti kljucni svedok. 

(sreda, 06. jan 2016, 15:01)
anonymous [neregistrovani]

Erdogan

Koje izjave ovog coveka.Pa ako je tako sto se onda Turska mesa u Siriji,hoce bazu u Kataru,nece da izadje iz Iraka...

(sreda, 06. jan 2016, 14:51)
anonymous [neregistrovani]

Unutrasnje stvari

Ok, i Kosmet je unutrasnje pitanje Srbije!