Kancelarija Angele Merkel zapečaćena zbog lažne uzbune

Zbog lažne uzbune – sumnjivog paketa, kancelarija nemačke kancelarke Angele Merkel bila je zapečaćena, saopštio je portparol Nemačke federalne policije, prenosi "Rojters".

Nemačka policija istražila je četiri žuta poštanska paketa, koji se nalaze u zapečenoj zoni ispred kancelarije Angele Merkel i istakla da je uzbuna bila lažna.

Rojtersov očevidac je ranije istakao da se u zapečenoj zoni nalaze četiri žuta poštanska paketa i da se sumnjivi paketi istražuju.

Ministri su nastavili sa redovnim sastankom nakon što je policija kordonom okružila zonu u kojoj se nalazi kancelarija u centru Berlina, dodao je očevidac.

Policija je 2010. godine presrela paket koji je sadržao eksploziv, a koji je bio poslat kancelariji Merkelove iz Grčke.

Evropa je u 2016. godinu ušla u stanju pojačane uznemirenosti, sedam nedelja nakon što su islamistički ekstremisti ubili 130 ljudi u pucnjavi i samoubilačkim eksplozijama širom Pariza.

Današnji incident je usledio nakon što je tokom obeležavanja Nove godine policija dobila dojavu da ekstremisti iz Iraka i Sirije planiraju napade na Minhen, podseća britanska agencija.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 06. jan 2016, 10:03)
anonymous [neregistrovani]

Однео ђаво шалу

Изгледа да време безбедности и мира на овој планети припада прошлости...По свему судећи, рекло би се да нам је будућност да живимо у страху за своју безбедност...Двоструки аршини моћника са запада су нам капу скројили по њиховој мери...Највећу одговорност сноси Америка, која је своје границе и услове уласка опасала челичним жицама и суровим законима...