Kancelarija Angele Merkel zapečaćena zbog lažne uzbune

Zbog lažne uzbune – sumnjivog paketa, kancelarija nemačke kancelarke Angele Merkel bila je zapečaćena, saopštio je portparol Nemačke federalne policije, prenosi "Rojters".

Nemačka policija istražila je četiri žuta poštanska paketa, koji se nalaze u zapečenoj zoni ispred kancelarije Angele Merkel i istakla da je uzbuna bila lažna.

Rojtersov očevidac je ranije istakao da se u zapečenoj zoni nalaze četiri žuta poštanska paketa i da se sumnjivi paketi istražuju.

Ministri su nastavili sa redovnim sastankom nakon što je policija kordonom okružila zonu u kojoj se nalazi kancelarija u centru Berlina, dodao je očevidac.

Policija je 2010. godine presrela paket koji je sadržao eksploziv, a koji je bio poslat kancelariji Merkelove iz Grčke.

Evropa je u 2016. godinu ušla u stanju pojačane uznemirenosti, sedam nedelja nakon što su islamistički ekstremisti ubili 130 ljudi u pucnjavi i samoubilačkim eksplozijama širom Pariza.

Današnji incident je usledio nakon što je tokom obeležavanja Nove godine policija dobila dojavu da ekstremisti iz Iraka i Sirije planiraju napade na Minhen, podseća britanska agencija.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво