Štajnmajer: Pronaći političko rešenje za ukrajinski sukob

Najvažniji ciljevi nemačkog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju biće obnova poverenja među državama članicama i nastavak traganja za političkim rešenjem ukrajinskog sukoba, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer, čija je zemlja preuzela predsedavanje OEBS.

Postavili smo sebi ambiciozne zadatke tokom predsedavanja OEBS. Važno je da naporno radimo na obnavljanju dijaloga, ali i da ne izbegavamo da ukažemo na slučajeve kršenja principa OEBS i međunarodnog prava, smatra Štajnmajer.

U saopštenju OEBS, Štajnmajer je ocenio da je potrebno raditi na ponovnoj izgradnji poverenja unutar same Evrope kao uslovu za jačanje stabilnosti na evropskom kontinentu.

Pronalazak političkog rešenja za ukrajinski sukob će nastaviti da bude naš prioritet u 2016. godini. U protekle dve godine smo videli da OEBS može da pomogne u smirivanju sukoba i dijalogu, ocenio je Štajnmajer.

Kao predsedavajući rado ću raditi na ostvarenju tog cilja, naglasio je Štajnmajer i naveo da će Nemačka pokazati punu posvećenost miru i stabilnosti.

Štajnmajer je ocenio i da preuzimanje predsedavanje OEBS nije lak zadatak ističući da se raduje saradnji sa drugim zemljama članicama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи