EU: Napadi ID u inostranstvu znak slabosti

Koordinator Evropske unije za borbu protiv terorizma Žil de Keršov kaže da Islamska država pribegava napadima u inostranstvu zbog velikih gubitaka koje joj nanose vazdušni napadi koalicija zapadnih zemalja i Rusije.

De Keršov je u obraćanju poslanicama Evropskog parlamenta rekao da su teroristički napadi Islamske države u inostranstvu znak slabosti.

"Pored terorističkih napada koji su se dogodili 13. novembra u Parizu, Islamska država je prethodnih nedelja izvršila napade i u Turskoj, Libanu i Egiptu. Čini mi se da je to promena strategije. Pritisak koji napadi koalicije zapadnih zemalja i Rusije vrše na glavni grad Islamske države, Raku i oko njega primorava teroriste iz ovih redova da uspeh traže u napadima u inostranstvu", rekao je De Keršov.

Grad Raka, koji se nalazi na severu Sirije, smatra se najvećom bazom terorista Islamske države i jedna je od glavnih meta vazdušnih napada koje vrše koalicija okupljena oko zapadnih zemalja i Rusije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво