Policija zabranila okupljanja na Jelisejskim poljima

Francuska policija zabranila je demonstracije u pariskoj aveniji Jelisejska polja, kao i u Le Buržeu, severno od francuske prestonice, ispred dvorane u kojoj se tokom naredne dve nedelje održava konferencija Ujedinjenih nacija o klimi.

"Mogle bi da budu uvedene i druge zabrane, zavisno od potreba i okolnosti", upozorila je policija, dodavši da će mere ostati na snazi do 13. decembra, prenela je agencija AFP.

Francuske vlasti žele da izbegnu reprizu sukoba između levičarskih demonstranata i interventne policije, do kojih je došlo u nedelju, kad je policija ispalila suzavac na grupu ljudi koja ih je gađala flašama i svećama.

Vlada u Parizu uvela je vanredno stanje nakon što su islamski teroristi 13. novembra u prestonici izveli terorističke napade, u kojima je poginulo 130 ljudi. Parlament je nedugo potom odobrio predlog da vanredno stanje bude na snazi tri meseca.

Masovna protestna šetnja aktivista za zaštitu životne sredine, koja je bila planirana za nedelju, odnosno dan uoči početka samita o klimi, bila je otkazana, a demonstranti su umesto toga formirali ljudski lanac u centru Pariza.

Iako je taj protest bio uglavnom miran, jedna grupa maskiranih demonstranata se sukobila sa policijom na centralnom pariskom trgu, a tom prilikom je uhapšeno više od 300 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво