Opservatorija: U ruskim napadima stradalo više od 1.500 ljudi

Više od 1.500 osoba, od kojih trećinu čine civili, poginulo je u dosadašnjim vazdušnim napadima Rusije kojom pruža podršku Vladi Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Sirijska opservatorija za ljudska prava navela je da je u ruskim akcijama, koje su počele 30. septembra, ubijeno 419 boraca Islamske države, kao i 598 pripadnika El Nusra Fronta, lokalnog ogranka Al Kaide i drugih pobunjeničkih grupa.

Rusija čvrsto podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada, naročito nakon ustanka koji je podignut u martu 2011. godine, prenosi AFP.

Kako navodi AFP, Rusija je svoju podršku pojačala vazdušnim napadima za koje naglašava da su usmereni protiv džihadista Islamske države i drugih "terorista".

Međutim, opozicione snage Sirije optužile su Moskvu da svoje napade usmerava i na umerenu opoziciju i islamske pobunjenike, a ne samo na džihadiste.

Kako navodi Opservatorija, više od 250.000 osoba poginulo je u Siriji od početka pobune u martu 2011. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи