Holandski policajac pokušao da proda stvari iz aviona s leta MH-17

Holandska policija je suspendovala policajca koji je pokušao da preko interneta proda suvenire za koje je naveo da potiču iz olupine aviona "Malezija erlajnsa" na letu MH-17, koji je prošle godine oboren iznad istoka Ukrajine.

Policajac je pokušao da proda "komad odeće sa mesta nesreće", kojeg su uzeli istraživački timovi dok su istraživali nesreću aviona na letu od Amsterdama za Kuala Lumpur, navodi se u saopštenju holandske policije.

Pokrenuta je istraga o tom događaju, dok je muškarac uhapšen zbog pronevere, prenela je agencija AFP.

Osim tog komada odeće, policajac je na holandskom sajtu "Marktplats" takođe pokušao da proda i paket maramica kompanije "Malezija erlajns" i još jedan predmet koji je navodno poticao sa oborenog aviona.

Za sva tri predmeta tražio je 1.500 evra.

Svih 298 putnika i članova posade, od kojih su većina bili državljani Holandije, poginulo je u julu prošle godine kad je avion pogođen raketom BUK ruske proizvodnje, sa teritorije koju pod kontrolom drže proruske snage na istoku Ukrajine, pokazala je holandska istraga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво