Putin i Obama iza zatvorenih vrata

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, razgovarali su pola sata iza zatvorenih vrata na marginama samita o klimatskim promenama u Parizu o sirijskoj krizi, situaciji u Ukrajini i nedavnom obaranju ruskog bombardera. Putin se na samitu u Parizu neće sastati sa Redžipom Tajipom Erdoganom, saopštio je Kremlj.

Posle sastanka oglasio se Kremlj saopštivši da je Obama izrazio žaljenje zbog incidenta kada su turske vazduhoplovne snage oborile ruski avion Su-24.

Kako je saopšteno, lideri Rusije i SAD su razgovarali i o Ukrajini i složili se o neophodnosti potpuno primene sporazuma iz Minska, preneo je Rojters.

Obama je Putinu rekao da smatra da sirijski predsednik Bašar Asad mora da ode s vlasti u okviru političke tranzicije, naveo je zvaničnik Bele kuće.

Predsednik SAD se založio za diplomatsko rešavanje ukrajinske krize, dodavši da bi sankcije protiv Rusije mogle da budu povučene kada Moskva bude ispoštovala dogovor iz Minska, rekao je zvaničnik.

Agencija AP je ranije prenela da je u pitanju bio privatan sastanak dvojice lidera i da zvaničan njihov susret nije planiran tokom dvodnevne konferencije.

Putin i Obama su se pre dve nedelje dva puta sastali na samitu G20 u Antaliji, a jedan od njihovih susreta trajao je oko 20 minuta, podsetila je agencija Tas.

Kremlj je ranije objavio da će se Putin verovatno sastati sa američkim kolegom na marginama samita o klimatskim promenama, ali da sa predsednikom Turske Redžipom Tajipom Erdoganom neće.

Putin je jedan od ukupno 147 svetskih šefova država i vlada koji učestvuju u dvonedeljnoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi, koja je otvorena u Parizu, prenela je agencija AFP.

Turska je 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, navodeći da je on povredio turski vazdušni prostor, što je zvanična Moskva negirala.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво