Asad optužio neprijatelje za jačanje podršške pobunjenicima

Sirijski predsednik Bašar el Asad preneo je visokom iranskom zvaničniku Aliju Akbaru Velajatiju da su njegovi protivnici intenzivirali naoružavanje i finansiranje pobunjenika nakon što je pokrenuta velika ofanziva protiv džihadista Islamske države.

Asad je je Velajatiju, koji je glavni savetnik vrhovnog iranskog vođe, rekao da je vojna podrška koju njegova zemlja dobija od Irana i Rusije naterala neprijateljske države, koje ovom prilikom nije imenovao, da "pojačaju finaniranje i naoružavanja terorista".

Sirijska vojska je juče saopštila da je Turska povećala snabdevanje "terorista" oružjem, municijom i opremom u Siriji.

Velajati je istakao da će Iran nastaviti da podržava Siriju jer je rat protiv terorizma "od ključnog značaja za region i svet", prenosi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи