Demonstranti u Madridu poručuju Rahoju: Ne u rat

Oko 6.000 ljudi protestovalo je u Madridu protiv učešća Španije u konfliktu u Siriji, dok je premijer Marijano Rahoj istakao da neće žuriti sa donošenjem takve odluke.

Demonstranti su uzvikivali parole poput "Ne u rat" i priključili se peticiji koju su pokrenule desetine umetnika "Ne u naše ime" a kojom se traži da se Španija ne uključi u sukob u Siriji. Peticija je dosad prikupila oko 34.000 onlajn potpisa.

Konzervativna španska vlada nastoji da odluku odloži do održavanja izbora u Španiji 20. decembra.

Rahoj je izjavio da sve odluke moraju da budu dobro promišljene, sa svakog aspekta i dodao da je Madrid u kontaktu sa saveznicima kako bi se izradio jasan plan akcije.

Rahojeva Narodna partija svesna je činjenice da je njegov prethodnik Hose Marija Asnar, koji je podržao američku intervenciju u Iraku 2004. godine, izgubio parlamentarne izbore koji su održani tri dana pošto su islamistički ekstremisti ubili 191 osobu u seriji napada u madridskom metrou.

Asnarov stav o Iraku bio je u suprotnosti sa javnim mnjenjem u tradicionalno pacifičkoj Španiji, navodi AFP.

Danas su i u Britaniji održani protesti građana protiv učešća britanskih snaga u vazdušnim udarima na džihadiste u Siriji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво