Lavrov: Turska prešla granicu prihvatljivog

Posle incidenta sa Su-24, Rusija smatra da je Ankara prešla granicu prihvatljivog, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, prenosi "Sputnjik". Poručuje da će Rusija nastaviti da pruža Siriji svu potrebnu pomoć u borbi protiv terorizma.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je na početku razgovora sa šefom sirijske diplomatije Validom el Mualemom da Rusija smatra da je tursko rukovodstvo prešlo granicu prihvatljivog i da rizikuje da dovede Tursku u najtežu situaciju sa tačke gledišta dugoročnih nacionalnih interesa i sa tačke gledišta položaja u regionu.

Poručuje da će Rusija nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć Damasku u borbi protiv terorizma, zalažući se za početak političkog rešavanja krize.

"Ruska Federacija će, u skladu sa obraćanjem sirijskog rukovodstva, nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć u hvatanju i eliminaciji terorista", poručuje Lavrov.

Dodaje da će Rusija istovremeno, u okviru međunarodne grupe podrške Siriji, tražiti početak pravednog, demokratskog, inkluzivnog procesa, u okviru kojeg bi Sirijci sami odredili sudbinu svoje zemlje.

Lavrov je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sirijskim ministrom spoljnih poslova koji je u poseti Moskvi, izrazio zahvalnost za akcije sirijske vojske koja je spasila ruskog pilota nakon što je Turska u utorak oborila ruski vojni avion, prenosi Tas.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво