Zašto je Turska oborila avion posle 17 sekundi?

Ruski avion se nalazio samo 17 sekundi unutar turskog vazdušnog prostora pre napada turskih aviona, čak i ako se utvrdi da je Ankara u pravu da je ruska letelica narušila njihov vazduši prostor, piše britanski "Gardijan".

Upadi u vazdušni prostor, mahom u manje napetom političkom kontekstu, dešavaju se stalno i generalno se očekuju hici i paljba upozorenja, a onda sledi nastojanje da se "uljez" prinudi da napusti prostor ili se prizemlji, navodi Gardijan.

To što su turske snage oborile avion posle samo 17 sekundi, pri čemu je predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da je lično naložio avionima da pucaju, sugeriše veoma snažno da su oni čekali ruski avion da uđe ili se dovoljno približi turskom vazdušnom prostoru sa ciljem da upute "pirotehničku" poruku, navodi Gardijan.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije danas da bi Turska reagovala drugačije da je znala da je ratni avion, koji su njene snage oborile na sirijskoj granici ove sedmice, bio ruski.

"Da smo znali da je to bi ruski avion, možda bismo ga drugačije upozorili", rekao je Erdogan za televiziju Frans 24.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво