Turska vojska: Nismo znali da izdajemo upozorenje ruskom avionu

Turska vojska objašnjava ruskim atašeima zašto je u utorak oboren "suhoj". Ankara ističe da je spremna na svaku vrstu saradnje s Moskvom.

Turska vojska saopštila je da je pozvala ruske vojne atašee u svoje sedište, kako bi objasnila da je ruski avion oboren nakon što nije poslušao upozorenja pilota turskih lovaca F-16.

Vojska je saopštila i da nije znala čiji su bili avioni koji su leteli ka njenom vazdušnom prostoru dok su izdavali upozorenja.  

U pisanom saopštenju turskih oružanih snaga navodi se da su učinjeni veliki napori kako bi se spasili piloti.

Ističe se i da su kontaktirane vojne instance u Moskvi kako bi se izrazila spremnost na "sve vrste saradnje".

Ankara tvrdi da je avion oboren pošto je narušio turski vazdušni prostor, dok rusko ministarstvo odbrane navodi da je Su-24 bio u vazdušnom prostoru iznad Sirije u vreme napada.

Oba pilota su se katapultirala kada je avion pogođen projektilom vazduh-vazduh, ali su ekstremisti na zemlji ubili komandanta kada se spustio padobranom. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи