Novi snimak, Islamska država ponovo preti Evropi

U novom video-snimku Islamske države, džihadisti ponovo prete državama širom Evrope. Srbija svrstana u tzv. "đavolju koaliciju".

Medijsko krilo Islamske države, Hajat medija, posle objava na velikim svetskim jezicima, objavilo je na portalu Vijesti umeta i snimak na bosanskom jeziku.

Islamisti su Srbiju među 60 zemalja svrstali u "đavolju koaliciju", i prete da će Srbiju, BiH, Makedoniju i Hrvatsku "spaliti ratna vatra".

Kao članovi "đavolje koalicije" navedeni su Iran, Turska i Rusija, a zastava Srbije je uvršćena među zastave zemalja koje se bore protiv Islamske države.

U snimku se preti SAD da će borci Islamske države "proganjati um američkih vojnika i sejati smrt u njihovim srcima" posle "neuspelih američkih misija u Avganistanu i Iraku", piše Hafington post.

"Ameriko, ti tvrdiš da imaš najveću vojsku, ali tvoji vojnici nemaju volje i odlučnosti. Vaši vojnici su uplašeni ili se vraćaju mrtvi ili izvrše samoubistvo, njih 6.500 svake godine. Svakog dana 18 vaših vojnika izvrši samoubistvo...", navodi se u snimku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво