Nemačka policija traži Salaha Abdeslama

Nemačka policija je pokrenula operaciju u gradu Minden, nakon što je dobila dojavu da se osumnjičeni za terorističke napade u Parizu Salah Abdeslam nalazi na području severozapadne Nemačke. Italijanski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da je Abdeslam prošao kroz tu zemlju u avgustu.

U policijskom saopštenju se, međutim, navodi da zasad nema indicija da bi se trenutno najtraženiji terorista u Evropi mogao nalaziti na mestu racije, preneo je Rojters.

Policija je dobila dojavu da bi Abdeslam mogao da se nalazi na adresi poznatoj policiji, na području gradova Minden i Libeke u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija.

"Nakon početne intenzivne istrage, dosad nema indicija koje bi potvrdile sumnju da se Abdeslam nalazi na toj lokaciji", saopštila je policija i dodala da je akcija i dalje u toku.

U međuvremenu, italijanski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da je Abdeslam prošao kroz Italiju u avgustu.

Tamošnji mediji izvestili su da su Abdeslam, sada najtraženiji čovek u Evropi, i još jedan ekstremista Islamske države prošli kroz Italiju 1. avgusta, pošto su trajektom iz Barija otišli u Grčku.

Ministar Angelino Alfano rekao je za Asošijeted pres da su "kada su ušli bili slobodni građani, a ne traženi teroristi".

Mediji su naveli da su se Abdeslam i Ahmad Dahmani vratili u Bari iz Grčke 5. avgusta, posle čega su prošli Italiju automobilom pre nego što su sutradan ušli u Francusku. Dahmani je uhapšen u luksuznom hotelu u Turskoj tokom vikenda.

Veruje se da je Abdeslam ušao u Belgiju, u kojoj je rođen, jutro posle napada u Parizu 13. novembra kada je ubijeno 130 ljudi.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара