I "Reno" lažirao emisiju štetnih gasova

Emisija azotnih oksida kod "Renoovog" modela "espas 1.6" veća je 25 puta od aktuelne "evro 6" granice za emisiju oksida, saopštila je nemačka organizacija za zaštitu životne sredine "Duh".

Pozivajući se na testove koje je sproveo Univerzitet primenjenih nauka u Bernu, organizacija za zaštitu životne sredine "Duh" saopštila je da je prekomeran nivo emisije štetnih gasova kod modela "espas" detektovan u sklopu novog ciklusa evropskih testiranja.

Proizvođači automobila su pod pojačanim nadzorom otkako je nemački "Folksvagen" u septembru priznao u SAD da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova.

Sve to je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona automobila nemačkog automobilskog giganta širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво