Brisel, jedan optužen za terorizam, 15 pušteno

Belgijske vlasti podigle optužnicu protiv još jednog osumnjičenog za terorističke napade u Parizu, dok je 15 osoba koje su privedene tokom racija u nedelju uveče – pušteno na slobodu.

U saopštenju belgijskog tužilaštva se navodi da je osumnjičenom određen pritvor zbog učestvovanja u terorističkom napadu u Parizu, 13. novembra, kada je ubijeno 130 ljudi.

"Istražni sudija zadužen za slučajeve terorizma, odredio je pritvor muškarcu uhapšenom tokom sinoćnjih operacija. Optužen je za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe i teroristički napad u Parizu", navodi se u saopštenju kancelarije tužilaštva.

U saopštenju se ne navodi ime osumnjičenog, prenele su agencije.

Prošle nedelje, po sličnim osnovama, podignute su optužnice protiv još tri osobe.

U operacijama belgijske policije u nedelju u Briselu, uhapšeno je 16 osoba, ali ne i Salah Abdeslam, koji je osumnjičen za napade u Parizu 13. novembra, saopštili su zvaničnici.

Akcije koje su bile sprovedene na više lokacija zbog terorističkih pretnji okončane su oko 23 sata po lokalnom vremenu, a u široj oblasti Brisela pretraženo je 19 kuća.

"Salah Abdeslam nije uhvaćen u ovim racijama", rekao je na konferenciji za novinare portparol belgijskog saveznog tužioca Erik van der Sipt.

"Istraga se nastavlja", istakao je Der Sipt.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво