Читај ми!

SAD zadržale vodeću ulogu u Unesku

Sjedinjene Američke Države su uspele u svom nastojanju da ostanu u Izvršnom odboru Uneska, jer do jutros, kada je istekao rok, nijedna druga zemlja nije podnela kandidaturu.

Diplomata u Unesku Majkl Vorbs je rekao da nijedna druga zemlja nije podnela kandidaturu na mesto SAD, do isticanja roka jutros u 09.00.

To je jedini način da SAD održe snažan uticaj na tu kulturnu i naučnu agenciju, koju sada američka vlada više ne finansira.

Pobeda je proistekla iz ofanzive američke diplomatije sa ciljem da uklone otpore svom reizboru.

SAD su prestale da finansiraju Unesko 2011. godine, zato što je prihvatio Palestinu za svog člana, a američki zakon zabranjuje doprinose međunarordnim organizacijama koje prepoznaju palestinsku držvanost, prenosi AP.

S obzirom na to da postoji šest odborničkih mesta, predviđenih za Zapadnu Evropu i SAD, to znači da će glasanje u sredu biti formalnost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво