Читај ми!

Bomba bila u prtljažniku ruskog aviona?

Britanski istražitelji koji rade na utvrđivanju uzroka pada ruskog aviona u Egiptu veruju da je bomba bila podmetnuta u prtljažnik aviona pre nego što je avion uzleteo.

Britanska vlada je suspendovala sve letove u egipatsko letovalište Šarm el Šeik i iz tog letovališta pre dva dana. Odluka je doneta nakon što su došli do zaključka da je nesreća najverovatnije prouzrokovana terorističkim aktom.

Oni su primili obaveštajne podatke o komunikaciji između ekstremista na Sinajskom poluostrvu.

Izveštač Bi-Bi-Sija Frenk Gardner izjavio je da, iako britanski zvaničnici nisu odbacili mogućnost da je avion pao usled tehničke greške, oni smatraju da je to malo verovatno.

Istražitelji u britanskoj obaveštajnoj službi sumnjaju da je neko ko je imao pristup prtljažnom prostoru u avionu ubacio eksplozivnu napravu unutar aviona na vrh prtljaga pred samo poletanje aviona.

I britanski list Tajms piše da na osnovu informacija do kojih su došli prisluškivanjem, američki i britanski obaveštajci veruju da je u avion uneta bomba.

Ton i sadržaj poruka ubedio je analitičare da je bombu uneo u avion putnik ili neko od aerodromskog osoblja, naveo je list.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се