Читај ми!

Si-En-En: U ruski avion bila postavljena bomba

Američki obaveštajac upućen u istragu o padu ruskog aviona na Sinaju tvrdi da je uzrok pada najverovatnije bomba koju su na avion postavili pripadnici Islamske države.

Zvaničnik blizak istrazi naglasio je da podmetanje bombe u ruski "erbas A-321" nije zvanični zaključak američke obaveštajne zajednice.

"Definitivno imamo osećaj da je eksplozivna naprava podmetnuta u prtljagu ili negde u avionu", rekao je zvaničnik Si-En-Enu.

Izvor je dodao da je procena napravljena na osnovu obaveštajnih izveštaja koji su prikupljani od subote, kada se avion srušio.

Prema njegovim rečima, postojale su određene aktivnosti na Sinaju koje su privukle pažnju američkih istražitelja.

Drugi američki zvaničnik rekao je da su informacije o Islamskoj državi bazirane na osnovu posmatranja i poruka unutar terorističke grupe.

"Ove poruke su odvojene od onih u kojima je Islamska država javno preuzimala odgovornost", rekao je zvaničnik.

Britanske vlasti su ranije danas saopštile da poseduju "nove informacije" koje ne isključuju mogućnost da je ruski avion oboren bombom i da su zbog toga privremeno obustavile letove iz Šarm el Šeika za Veliku Britaniju.

"I dalje ne možemo kategorično da tvrdimo koji su razlozi za pad ruskog aviona, ali u svetlu novih informacija, strahujemo da bi uzrok pada mogla biti eksplozivna naprava", rekao je portparol britanskog premijera.

Prema njegovim rečima, Britanija je u egipatsko letovalište uputila i tim svojih stručnjaka za avio-saobraćaj kako bi ispitali bezbednosne mere na aerodromu i utvrdili da li su potrebne dodatne mere.

Egipatski ogranak Islamske države ponovo je danas, pet dana pošto je već preuzeo odgovornost, saopštio da je odgovoran za pad ruskog aviona, ali da nije na njemu da to dokazuje.

U padu aviona kojim su se ruski turisti vraćali u Sankt Peterburg poginule su 224 osobe.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи