Читај ми!

Crne kutije iz ruskog aviona na analizi

Istražitelji su počeli analizu dve crne kutije iz ruskog aviona koji je pao na Sinaju. Jedna od kutija je oštećena, rekao je egipatski ministar za civilnu avijaciju.

Iz ostataka ruskog "erbasa A-321" istražitelji su izvukli dve crne kutije i u toku je analiza njihovih sadržaja.

Prema prvim informacijama, kutija koja snima glasove u kokpitu je oštećena i trebaće dosta posla kako bi se izvukli bilo kakvi iz njih podaci, navedeno je u saopštenju egipatskog ministra za civilnu avijaciju.

List Masri el Jaum ranije objavio da je dešifrovanjem podataka iz crnih kutija utvrđeno da je uzrok pada ruskog aviona bila eksplozija u motoru.

Pozivajući se na pravosudni izvor u istražnoj komisiji, egipatski list je da će uzrok eksplozije biti utvrđen tokom dalje laboratorijske analize, kao i prikupljanjem dodatnih podataka sa mesta nesreće.

Izvor je naveo da crne kutije nisu zabeležile nikakvo obraćanje pilota dispečerima pre havarije, a ne može se zaključiti ni da bilo šta ukazuje na verziju o terorističkom napadu.

Na osnovu uzoraka iz tela poginulih i olupina aviona biće utvrđeno da li su korišćena eksplozivna sredstva ili je eksplozija bila rezultat tehničke neispravnosti aviona, naglasio je sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, na osnovu snimka iz crne kutije jasno je da se pad aviona desio veoma brzo.

To znači da je eksplozija bila veoma snažna i da je dovela do istovremenog otkazivanja motora. To je izazvalo požar na jednoj strani i odvajanje dela aviona, objasnio je izvor, prenosi Sputnjik.

Egipatska filijala Islamske države je u međuvremenu odbacila svaku sumnju da je odgovorna za rušenje ruskog aviona.

U novoj audio-poruci džihadisti su najavili da će saopštiti svetu kako su oborili avion kad procene da je za to došlo vreme.

U padu ruskog aviona "erbas A-321" ruske kompanije "Metrodžet" poginulo je 217 putnika i sedam članova posade.

"Provincija Sinaj", egipatska teroristička grupa lojalna IS, saopštila je istog dana kad je avion pao da ga je oborila "kao odogovor na ruske vazdušne udare u kojima su na sirijskoj zemlji poginule stotine muslimana". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво