Читај ми!

Istraga na Sinaju, nije isključena eksplozija u avionu

Stručnjaci koji pretražuju mesto na Sinaju gde se srušio ruski putnički avion, pronašli su delove nečega što ne pripada "erbasu A-321". Egipatski doktor navodi da povrede žrtava mogu da ukažu da se eksplozija desila u avionu.

Pronađeni delovi biće poslati na analizu, rekao je za Tas izvor iz Kaira, mada zvanična informacija još nije stigla.

Avion kompanije "Kogalimavija" srušio se 100 kilomerara južno od grada Ariša na Sinaju, a niko od 224 putnika i člana posade nije preživeo.

Egipatski doktor koji je pregledao tela žrtava kaže da priroda povreda koje su zadobili putnici ukazuje na to da je do eksplozije došlo u letelici, pre njenog pada.

"Veliki broj delova tela može da ukaže da se snažna eksplozija dogodila u avionu, pre nego što je dotakao zemlju", rekao je doktor.

Ovaj stručnjak je dodao da još treba izvršiti DNK analize, kako bi se identifikovale žrtve.

Takođe, zapisi iz kokpita pokazali su "nekarakteristične zvuke", ali nije bilo signala za uzbunu, prenosi britanski Telegraf.

U poslednjim momentima pred nesreću, u kokpitu su zapisani neobični i neočekivani zvuci, navodi britanski list.

Interfaks, koji je imao uvid u transkripte razgovora u kokpitu, prenosi da je posada uobičajeno razgovarala sa kontrolom leta četiri minuta pre nego što je avion nestao sa radara.

Tom prilikom nisu pomenuli ništa neuobičajeno kao ni bilo koji drugi objekat u blizini aviona. 

Jedan američki zvaničnik rekao je za En-Bi-Si da je američki satelit zabeležio nekakav bljesak u periodu nesreće. Međutim, naveo je da nije bilo tragova rakete, što dovodi u sumnju teoriju da je avion pogođen projektilom zemlja–vazduh.

U međuvremenu je egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi odbacio tvrdnju egipatskog ogranka Islamske države da stoji iza obaranja aviona "erbas A321". Sisi je takve navode okarakterisao kao propagandu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво