Читај ми!

Sisi odbacio tvrdnju ID da su džihadisti oborili avion

Egipatski predsednik Abdul Fatah el Sisi odbacio je kao propagandu tvrdnje ogranka Islamske držvave da su oni odgovorni za rušenje ruskog aviona.

Izjava egipatskog predsednika je usledila, pošto je visoki obaveštajni službenik SAD rekao da je malo verovatno da je Islamska država uključna u katastrofu aviona "Kogalimavije" na Sinaju, u kojoj je poginulo 224 ljudi.

"Takva propaganda ID oko nesreće je jedan od načina da se naruši stabilnost i bezbednost, kao i imidž Egipta", rekao je Sisi za Bi-Bi-Si.

"Verujte mi, situacija na Sinaju, posebno na ovom ograničenom području je pod našom kontrolom i svi koji su zainteresovani, dobrodošli su u istrazi", rekao je Sisi.

Stručnjaci kažu da je činjenica da su krhotine i tela rasuti na veoma širokom području.

Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Džems Klaper rekao je juče da ne isključuje učešće ID u incidentu, ali da misli da je to malo verovatno.

Izvršni dikretkor "Kogalmavije" Aleksandar Smirnov je rekao da je avion pao zbog "spoljnih" faktora.

S druge strane šef ruksih vazduhoplovnih vlasti Aleksandar Neradko je kritikovao komnatare, rekavši da su preuranjeni i da se ne zasnivaju na stvarnim činjenicama.

Analitičari su odbacili tvrdnje da je avion mogao da obori ID, jer je leteo na visini od 9.000 metara, ali nisu isključili mogućnost da je bomba podmetnuta u avionu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво