Читај ми!

Avion sa telima stradalih putnika stigao u Rusiju

Avion s posmrtnim ostacima 144 osobe poginule u padu ruskog aviona u Egiptu sleteo je u Sankt Peterburg, saopštile su lokalne vlasti tog grada.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da su dopremljena tela prebačena u mrtvačnicu gde treba da budu identifikovana.

Članovi porodice žrtava predali su uzorke DNK za lakšu identifikaciju tela na aerodromu u Sankt Peterburgu gde su dočekali avion.

Drugi avion s posmrtnim ostacima žrtava ruskog aviona večeras treba da stigne u Sankt Petereburg, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

"Drugi avion s telim žrtava poleteće večeras s kairskog aerodroma za Sankt Peterburg", izjavio je predstavnik ruskog ministarstva Vladimir Svetelski koji nije precizirao koliko će žrtava biti prebačeno tim avionom.

Egipatske vlasti saopštile su kasno sinoć da su pronađena skoro sva tela u pustinji Sinaja gde se avion srušio.

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov izjavio je da će potraga za telima žrtava avionske nesreće u Egiptu biti završena do 22 časa. 

Rusi su sinoć u Sankt Peterburgu odali poštu preminulima, koji su svi bili Rusi osim tri ukrajinska putnika.

Avion sa 224 putnika i člana posade srušio se u centralnom delu Sinajskog poluostrva 23 minuta pošto je poleteo s aerodroma u egipatskom odmaralištu Šarm el Šeik.

Ruski saobraćajni zvaničnici naveli su da se avion verovatno raspao na velikoj nadmorskoj visini pre nego što je dodirnuo tlo, jer su delovi aviona razbacani po velikoj površini od oko 20 kvadratnih kilometara.

Ruski i egipatski istražitelji još ispituju tačne uzroke nesreće, dok je Islamska država preuzela odgovornost za obaranje avona, ali stručnjaci smatraju da je mala verovatnoća da su džihadisti raketama gađali avion.

Nije, međutim, isključena mogućnost samoubilačkog napada u samom avionu u letu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво