Читај ми!

Merkelova brani ideju o "tranzitnim zonama" za migrante

Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu predloga o formiranju "tranzitnih zona" na nemačkim granicama u kojima bi se izdvojili migranti koji nemaju šanse za dobijanje azila. Dodaje da neće odustati od toga dok ne ubedi svoje koalicione partnere, prenosi Rojters.

Nemačka se bori sa rekordnim prilivom migranata, a očekuje se da će samo ove godine prihvatiti između 800.000 i milion tražilaca azila, što je izazvalo nezadovoljstvo lokalnih vlasti koje se bore sa talasom migranata i njihove kritike kancelarkine politike otvorenih vrata prema izbeglicama, prenosi Tanjug.

Govoreći na skupu koji je organizovala njena Hrišćansko-demokratska unija (CDU), Merkelova je rekla da se njen stav zasniva na hrišćanskim vrednostima i poštovanju ljudskog dostojanstva, ali da to ne znači da će svako dobiti utočište.

Ona je dodala da će oni migranti koji dolaze u Nemačku zbog boljeg života i koji nisu u pravoj opasnosti biti vraćeni, prenosi Rojters.

Merkelova je navela da će nemačka vlada uskoro doneti dodatne mere za rešavanje priliva izbeglica, uključujući privremeno formiranje takozvanih tranzitnih zona na svojim kopnenim granicama.

"Mislim da to neće rešiti sve probleme, ali ukoliko su takve mere moguće na osnovu propisa EU, onda moramo iskoristiti tu mogućnost", kazala je ona, uprkos oštrim kritikama njenih koalicionih partnera u vladi iz redova Socijaldemokrata, prenosi Rojters.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво