Читај ми!

Salcburg, stanje sa izbeglicama sve teže

Situacija sa izbeglicama u Salcburgu postaje sve teža, upozoravaju gradske vlasti. Sva tri centra za smeštaj za izbeglice su u potpunosti ispunjena, rekao je portparol gradske uprave Johanes Grajfeneder u izjavi za APA.

"U proteklom periodu smo u jutarnjim satima imali pražnjenje centara, ali to sada nije situacija. Mi dan počinjemo potpuno popunjeni", objasnio je portparol gradske uprave Johanes Grajfeneder, prenosi Tanjug.

Jedan vanredni voz koji je tokom noći prevezao oko 380 izbeglica u Linc, kao i zatvaranje železničke stanice bile su neophodne mere kako bi se stanje stavilo pod kontrolu.

Jedan broj građana je ponudio smeštaj za više desetina izbeglica.

"Svakodnevno u Salcburg pristiže 49 međunarodnih vozova. Ako u svakom od njih ima samo 10-15 izbeglica, možemo izračunati što to znači", ukazao je Grajfeneder dodajući da je realnost potpuno drugačija i da u proseku u svakom vozu ima između 40 i 50 izbeglica.

Dodao je da je u četvrtak svega 200 izbeglica pušteno u Nemačku preko prelaza u Frajlasingu, što znači čekanje od deset dana za 2.000 izbeglica, koliko ih trenutno ima u Salcburgu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи