Ban: EU da nastavi da radi na rešavanju migrantske krize

Generalni sekretar UN Ban Kimun pozvao je članice Evropske unije da nastave da rade zajedno na rešavanju najgore migrantske krize od Drugog svetskog rata i pohvalo napore Unije da se da se izbori sa ovim "globalnim fenomenom", prenosi "Rojters".

Nadam se da će Evropska unija i Italija nastaviti da pokazuje solidarnost," izjavio je Ban u intervjuu italijanskom listu "Korijere dela sera", prenosi Tanjug.

Ban boravi u poseti Italiji povodom obeležavanja 60. godišnjice od prijema te zemlje u UN.

On je rekao da je ohrabren prvim sporazumima EU o preseljenju izbeglica unutar Unije.

U Briselu će danas i sutra biti održan samit lidera EU, četvrti za šest meseci na kome će pažnja ponovo biti usredsređena na izbegličku krizu. Više od pola miliona ljudi došlo je ove godine u Evropu bežeći od rata i siromaštava u Africi, Aziji i na Bliskom istoku.

Italija je prošle nedelje poslala grupu tražilaca azila u Švedsku, čime je počeo evropski program preseljenja izbeglica koji ima za cilj da ublaži pritisak na zemlje koje su na spoljnim granicama EU.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи