Читај ми!

Erdogan: Napad možda povezan sa Sirijom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska dobila obaveštajne podatke koji ukazuju da je napad u Ankari tokom vikenda možda povezan sa Sirijom, prenosi AFP.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je novinarima u Ankari da postoje obaveštajni podaci da napad ima korene u Siriji, prenosi Tanjug.

Erdogan je dodao da zvanična Ankari "vaga" sve opcije u potrazi za krivcima, uključujući džihadiste Islamske države i zabranjenu Kurdistansku radničku partiju.

Turski istražitelji veruju da je ćelija ID iz jugoistočnog turskog grada Adijamana, za koju se smatra da stoji iza prethodnih napada u zemlji, možda izvršila dvostruki samoubilački bombaški napad u Ankari kada je ubijeno 97 ljudi i više od 200 ranjeno, navodi Rojters.

Tursko Udruženje za ljudska prava saopštilo je da se nekoliko porodica iz tog grada obratilo vlastima proteklih godina izražavajući zabrinutost da su se njihovi sinovi pridružili ID u Siriji, a da nije postojala odgovarajuća istraga o tome.

AFP navodi da je Erdogan potvrdio da je došlo do bezbednosnih nedostataka u vezi sa najtežim napadom u novojoj turskoj istoriji koji je tokom vikenda bio u Ankari i da će njegov značaj biti razjašnjen tokom istrage.

"Nesumnjivo da je bilo grešaka i nedostataka na nekim mestima. Ovo će se razjasniti posle istrage", rekao je Erdogan novinarima u Ankari.

Turski predsednik je naložio Državnom nadzornom odboru da sprovede odvojenu, specijalnu istragu o bombaškom napadu u Ankari.

"Naredio sam Državnom nadzornom odboru da preduzme sveobuhvatno ispitivanje i istragu da obradi to pitanje iz drugačije perspektive", rekao je Erdogan novinarima u Ankari.

DDK je inspekcijski organ za koji je nadležan turski predsednik i njegova istraga će se voditi paralelno sa policijskom istragom i onom koju sprovodi tužilaštvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво