Читај ми!

Kina, nova velika eksplozija u Tjenđinu

Nova snažna ekplozija dogodila se u kineskoj luci Tjenđin, u kojoj je pre samo dva meseca došlo do snažne eksplozije kada je smrtno stradalo 165 ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Kineska novinska agencija Sinhua je javila da je do eksplozije došlo u skladištu za alkohol i druge hemikalije, nakon čega je izbio požar, prenosi Tanjug.

U tom incidentu zasad nema žrtava, objavljeno je na sajtu gradske vlasti u Tjenđinu.

U skladištu se nalazilo 3.000 kilograma alkohola i 1.000 kilograma sirćetne kiseline, koja se koristi u proizvodnji plastike i u farmaceutskoj industriji.

Pomenuto skladište, površine od 700 kvadratnih metara, ilegalno je unajmila jedna kompanija registrovana u obližnoj provinciji Hebei.

U Tjenđinu je u avgustu došlo do eksplozije u kompleksu skladišta, gde su čuvane velike količine opasnih materija, pri čemu je 165 ljudi poginulo, a osam se i dalje vode kao nestali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво