Читај ми!

Ankara, dvojica bombaša aktivirala po pet kilograma TNT-a

Dvojica bombaša koja su izvela samoubilački napad u Ankari raznela su se sa po pet kilograma eksploziva TNT, saopštio je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš. Istražitelji su blizu identifikacije bombaša koji su najverovatnije ušli u Tursku iz neke susedne zemlje, prenosi AP.

Numan Kurtulmuš je posle sednice vlade rekao novinarima da su vlasti privele "veliki broj" osumnjičenih posle napada u subotu u kom je poginulo 97 osoba, prenosi Tanjug.

Zamenik turskog premijera nije želeo da precizira koliko je tačno ljudi privedeno, niti sa kojom su terorističkom grupom eventualno povezani.

Istražitelji su blizu identifikacije bombaša koji su najverovatnije ušli u Tursku iz neke susedne zemlje, rekao je Kurtulmuš. 

Cilj napada je bio da se "poseje razdor" u Turskoj, naveo je Kurtulmuš i pozvao na jedinstvo i solidarnost.

Ranije tokom dana turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je istraga dvostrukog bombaškog napada u Ankari fokusirana na Islamsku državu kao mogućeg počinioca.

Davutoglu je dodao da napad predstavlja pokušaj uticaja na ishod parlamentarnih izbora zakazanih za 1. novembar i da će biti preduzete neophodne mere ukoliko se pokaže da su bezbednosni propusti olakšali izvršenje napada.

Prema prokurdskoj Narodnoj demokratskoj partiji (HDP), koja navodi da je bila meta napada u Ankari, tom prilikom je poginulo 128 ljudi, dok kancelarija turskog premijera tvrdi da je reč o 97 žrtava.

U Turskoj je proglašena trodnevna žalost posle dvostrukog bombaškog samoubilačkog napada na prokurdske aktiviste i levičare.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a vlasti proveravaju snimke kamere sa mesta napada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво