Читај ми!

Damask: Cilj SAD bio smena režima

Zamenik šefa sirijske diplomatije Fejsal el Mikdad kaže da cilj koalicije predvođene SAD nije bio borba protiv terorizma, već smena režima u Siriji.

Fejsal el Mikdad ističe da je postalo jasno da SAD i njeni saveznici pri formiranju koalicije nisu za cilj imali da nanesu udarac terorizmu, već samo da zaoštre sirijski konflikt i promene režim u toj zemlji, prenosi Tanjug.

Dodao je da se situacija promenila posle stupanja Rusije u borbu protiv terorizma.

"Želeo bih u ime sirijskog naroda i vlade Sirije da izrazim priznanje i zahvalnost ruskim prijateljima, a posebno predsedniku Vladimiru Putinu, kao i svim građanima i vojnicima Rusije. Podrška koju nam je pružila Moskva u ovom periodu je istorijska u kontekstu borbe protiv terorizma", rekao je Mikdad, prenosi Tas.

Zamenik ministra spoljnih poslova rekao je da su njihovi "ruski prijatelji" za nekoliko dana uspeli da urade više nego koalicija sa SAD na čelu za čitavu godinu i dodao da su aktivnosti Rusije na teritoriji Sirije veoma transparentne.

Rusija otvoreno saopštava o upotrebljenom naoružanju i pogođenim ciljevima, dok takve informacije o operacijama snaga NATO u Avganistanu i u drugim zemaljama ne stižu, ukazao je El Mikdad.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво