Читај ми!

Dačić u ime OEBS-a osudio bombaški napad u Ankari

Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Ivica Dačić osudio je današnji bombaški napad u Ankari u kojem je poginulo 86, a ranjeno više od 180 ljudi.

Dačić, koji je i srpski šef diplomatije, poručio je da duboko žali zbog izgubljenih života i izrazio je saučešće žrtvama, njihovim porodicama, turskoj vladi i narodu, navodi se u saopštenju OEBS-a dostavljenom Tanjugu.

"Najoštrije osuđujem nasilje koje je prekinulo miran događaj", rekao je Dačić i pozvao na mir nakon smrtonosnog napada.

"Ne treba da dozvolimo da nasilje i strah ugroze osnovna ljudska prava, uključujući slobodu okupljanja. OEBS se protivi svim vrstama nasilnog ekstremizma i snažno verujemo da je saradnja najbolji odgovor na opasnosti sa kojima se naša društva suočavaju", rekao je Dačić.

U dve eksplozije u blizini glavne železničke stanice u Ankari poginulo je 86 ljudi, a 186 ih je povređeno.

Eksplozije su se dogodile uoči planiranog marša mira u znak protesta protiv sukoba između države i kurdskih militanata i jugoistočnoj Turskoj.

Predstavnici turske vlade ocenili su da je eksplozija teroristički akt, a istražni tim smatra da je za nju odgovoran bombaš-samoubica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи