Ruski avioni uništili dva komandna centra ID

Ruski avioni u Siriji su u protekla 24 sata obavili 64 leta iz baze Hmeimim i gađali 55 objekata terorističke grupe Islamska država, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov, prenosi TAS.

Ruski avioni su tokom tih letova uništili dva komandna centra, skladišta municije u provinciji Hama, 29 kampova i 23 utvrđene stanice sa municijom i opremom, prenosi Tanjug.

Porast letova i dodatni letovi usledili su posle informacije o izviđanju vazduha i terena u Siriji. Dodatani letovi napavljeni su avionima Suhoj Su-34 i Su-25.

Ruski bombarderi Su-24 uništili su veliko utvrđeno područje militanata u provinciji Alepu, istočno od Tel Alama. U tom području džihadisti su imali vatrene minobacačke položaje i skladišta municije i hrane.

Militanti su sada demoralisani zbog nedostatka oružja i opreme i pokušavaju da povrate borbenu gotovost svojih jedinica, ocenilo je Ministartvo odbrane.

Prema Konašenkovim rečima, komandni centri militanata su uništeni, zahvaljujući snimcima iz kosmosa.

"Kako smo čuli na radiju, iz presretnutih razgovora, militanti su doživeli akutni nedostatak oružja, minicije i goriva. Neki od njih su demoralisani i i pobećiće sa borbenih područja i krenuti prema istoku i severoistoku, kazao je Konašenkov novinarima.

On je naveo i da su ruske vojne vlasti pripremile nacrt dokumenta sa merama za sprečavanje mogućih incidenata u vazdušnom prostoru Sirije, između ruske avijacije i aviona koalicije, koju predvodi SAD.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su ruski vojni avioni izvršili napade na oblasti na zapadu Sirije, a da je uporište Islamske države na severu zemlje potresla snažna eksplozija.

Ruski avioni danas su gađali severne oblasti provincije Latakija, kao i severne oblasti provincije Hama, navodi opservatorija, dodajući da još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama.

Opservatorija tvrdi da Islamska država nije prisutna u tim oblastima, ali da tu postoje druge militantne grupe koje Rusija želi da uništi.

Velika eksplozija dogodila se u zgradi u predgrađu grada El-Bab na severu Sirije, koji je pod kontrolom Islamske države.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво