Novinar u zatvoru zbog tvita

Policija u Turskoj uhapsila je pritvorila glavnog urednika lista na engleskom jeziku "Today's Zaman" Bulenta Keneša, zbog toga što je postavio tvitove u kojima je kritikovao predsednika države Redžepa Tajipa Erdogana.

Policajci su Keneša uhapsili u redakciji u Istanbulu, a dok su ga odvodili, novinari i okupljeni građani su skandirali slobodni mediji ne mogu se ućutkati", prenosi Fonet.

Hapšenje je direktno prenosila televizija, preneo je AP.

Nalog za hapšenje izdao je nadležni sud, koji je ocenio da je Keneš svojim tvitovima uvredio predsednika Turske, a otežavajuća okolnost bila je to što je on početkom godine osuđen na uslovnu kaznu zatvora, tako đe zbog uvrede Erdogana.

Tursko pravosuđe u poslednje vreme često primenjuje zakon o uvredi predsednika, koji nije novijeg datuma, ali je ranije izuzetno retko primenjivan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи