Читај ми!

Moskva: Uništena utvrđena skrovišta terorista

Ruska avijacija je u noći 8. oktobra izvela 22 borbena leta i nanela udare po 27 objekata terorista na teritoriji Sirije, uključujući njihova utvrđena skrovišta, kaže predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov. Napominje da Rusija od Zapada za sada bezuspešno traži koordinate Islamske države u Siriji.

Prema njegovim rečima, bombarderi Su-25 i Su-34 napali su osam uporišta ekstremista u provinciji Homs i u "paljbi su potpuno uništeni utvrđeni objekti ekstremista", prenosi Tanjug.

Avioni su, takođe, naneli udare na 11 lokacija kampova za obuku ekstremista Islamske države (ID) u provincijama Hama i Raka, dodao je Konašenkov.

Konašenkov je rekao da su avio-bombama za probijanje betona pogođena podzemna skrovišta ekstremista u oblasti naselja Arafit i Salma, kao i da je nekoliko aviona Su-25 uništilo jednu bazu ID skrivenu u šumi, prenela je RIA Novosti.

Prema rečima Konašenkova, to ministarstvo za sada bezuspešno od Zapada traži koordinate Islamske države u Siriji.

"Obratimo im se – dajte nam koordinate objekata ID. Odgovor je muk ili odbijanje", napomenuo je Konašenkov.

Konašenkov je dodao da zapadne kolege ne odgovaraju ni na zahteve Rusije za kontakte sa umerenom sirijskom opozicijom, zbog čega se nameće zaključak da je ona "fantomska" a Zapad predstavlja kao da je podržava.

Tas prenosi njegovu izjavu da je i "Sirijska slobodna vojska" spremna na saradnju i razgovor o borbi protiv ekstremista ID, a da je Ministarstvo otvoreno za kontakte i spremno da razmotri sve konstruktivne predloge.

U međuvremenu, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji i Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"U skladu sa instrukcijama predsednika Rusije i SAD, datim nakon njihovog sastanka na marginama generalne skupštine UN, dvojica ministara nastavili su razgovore o rešavanju krize u Siriji", navelo je rusko Ministarstvo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво