Читај ми!

Vikiliks nudi nagradu za snimak bombardovanja Kunduza

Internet sajt "Vikiliks" ponudio je novčanu nagradu od 50.000 dolara za video-snimak napada ili audio-snimak iz kokpita američkog vojnog aviona koji je bombardovao bolnicu organizacije "Lekari bez granica" u avganistanskom gradu Kunduzu, javila je "Raša tudej".

"Nudimo nagradu od 50.000 dolara za video-snimak, audio-snimak iz kokpita, izveštaj o incidentu i drugi relevantni materijal kao što su Pravila za upotrebu sile, koja su bila na snazi u tom trenutku", objavljeno je na sajtu Vikiliksa, prenosi Tanjug.

Američki bombarderi AC-130 su 3. oktobra u trajanju od čak sat vremena gađali bolnicu u Kunduzu, koju vodi međunarodna humanitarna organizacija "Lekari bez granica", a tom prilikom su život izgubila 22 pacijenta i člana osoblja.

"Bombarder AC-130 snima svoje napade pomoću kamera sa visokom rezolucijom. Kako nalaže vojna procedura, ti snimci bi trebalo da su sačuvani zajedno sa audio-snimkom iz kokpita. Takođe bi trebalo da je naložena izrada izveštaja o sprovedenoj istrazi", saopštio je Vikiliks.

Komandant američkih i koalicionih snaga u Avganistanu, general Džon Kempbel, izjavio je u utorak da su američki avioni greškom napali bolnicu u Kunduzu.

Američki predsednik Barak Obama je juče telefonirao predsednici humanitarne organizacije "Lekari bez granica" Džoan Liu i uputio joj izvinjenje zbog bombardovanja bolnice MSF u Kunduzu, saopštila je Bela kuća.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи