Читај ми!

Obama se izvinio zbog napada na bolnicu

Predsednik SAD Barak Obama telefonirao je predsednici humanitarne organizacije Lekari bez granica (MSF) Džoan Liu i uputio joj izvinjenje zbog bombardovanja bolnice MSF u avganistanskom gradu Kunduzu, tokom kog je ubijeno 22 ljudi, saopštila je danas Bela kuća, preneo je Rojters.

Obama je predsednici MSF takođe poručio da će američka istraga incidenta pružiti transparentno, detaljno i objektivno predstavljanje činjenica i okolnosti koje su dovele do incidenta, naveo je Tanjug.

Predsednik SAD je istakao i da će, ukoliko bude potrebno, biti sprovedene mere da se u budućnosti izbegnu tragedije poput ove, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

MSF je zatražio formiranje nezavisne međunarodne komisije koja bi ispitala bombardovanje, koje ta organizacija smatra ratnim zločinom.

Obama je takođe pozvao predsednika Avganistana Ašrafa Ganija i izrazio mu saučešće zbog pogibije pacijenata i osoblja bolnice tokom napada, kazao je Ernest.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи