Читај ми!

Tri dobitnika Nobelove nagrade za hemiju

Nobelovu nagradu za hemiju dobili su Šveđanin Tomas Lindal, Amerikanac Pol Modrič i Amerikanac turskog porekla Aziz Sankar za otkriće kako ćelije popravljaju oštećeni DNK.

Rad Lindala, Modriča i Sankara koristi se za razvijanje novih načina lečenja raka, prenosi Beta.

Švedska kraljevska akademija nauka saopštila je da je rad ovogodišnjih laureata dao fundamentalna znanja o tome kako funkcioniše živa ćelija.

Dobitnici nagrade će podeliti osam miliona švedskih kruna (oko 960.000 dolara) koje će dobiti 10. decembra na godišnjicu smrti osnivača nagrade Alfreda Nobela.

U ponedeljak je dodeljena nagrada za medicinu, juče za fiziku, a sutra će biti proglašen dobitnik nagrade za književnost.

Nobelova nagrada za mir biće objavljena u Oslu u petak 9. oktobra, a za ekonomiju u ponedeljak 12. oktobra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво