Читај ми!

Erdogan pozvao Rusiju da ne kvari odnose sa Turskom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Rusiju da će mnogo izgubiti ukoliko uništi prijateljstvo sa Ankarom i dodao da Turska neće ostati strpljiva kada je u pitanju rusko narušavanje vazdušnog prostora njegove zemlje, preneo je "Rojters". Vlasti u Ankari pozvale su ponovo ruskog ambasadora na razgovor pošto su borbeni avioni Rusije drugi put u dva dana prekršili vazdušni prostor Turske. Vlada Rusije će ispitati tvrdnje Ankare, saopštava ruska ambasada.

"Bilo kakav napad na Tursku znači i napad na NATO", rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare u Briselu sa belgijskim premijerom, navodi Tanjug.

"Poznato je da imamo dobre odnose sa Rusijom. Ukoliko, međutim, Rusija izgubi prijatelja kakva je Turska i sa kojom sarađuje po brojnim pitanjima, ona će izgubiti mnogo i ona to treba da zna", poručio je Erdogan.

Vlada Rusije saopštila je ranije danas da će ispitati tvrdnje Ankare da je jedan od ruskih vojnih aviona angažovanih u Siriji narušio vazdušni prostor Turske drugi put.

Turska je saopštila da su ruski borbeni avioni drugi put ušli u turski vazdušni prostor u nedelju. Vlada Rusije će ispitati te tvrdnje, saopštila je ruska ambasada u Ankari.

Turska je sinoć saopštila da je ruski vojni avion u nedelju povredio njen vazdušni prostor, što je drugi incident te vrste u poslednja tri dana, nakon čega je Ankara ponovo pozvala ruskog ambasadora na razgovor, javio je Rojters.

Ruski borbeni avion je i pre tri dana ušao u vazdušni prostor Turske, a rusko Ministarstvo odbrane je tada navelo da je do toga došlo na samo nekoliko sekundi zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Ankara je pozvala Rusiju da izbegne ponavljanje takve povrede njenog vazdušnog prostora i poručila da će Moskvu "smatrati odgovornom za bilo kakav neželjeni incident koji može da se dogodi".

Rusija je prošle nedelje pokrenula vazdušne napade protiv Islamske države (ID) u Siriji.

Rusko Ministarstvo odbrane je objavilo da je avion na samo nekoliko sekundi ušao u turski vazdušni prostor zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво