Читај ми!

Ruski avioni pogodili još devet meta ID

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski vojni avioni u protekla 24 sata obavili 25 naleta u Siriji i pogodili devet meta Islamske države, prenosi Rojters.

Borbeni avioni Su-34 i Su-24M učestvovali su u napadima u poslednja 24 sata, pri čemu su pogođene tri mete ID u provinciji Homs, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Tanjug.

Ruske vojne operacije u Siriji imaju za cilj podršku sirijskoj vojsci i uništavanje terorista i ekstremista, rekao je novinarima u Moskvi portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Cilj naših operacija jeste pružanje podrške sirijskoj vojsci u njenoj borbi protiv terorista i radikalnih organizacija i sila", kazao je Peskov.

Ruski napadi u Siriji i dalje izazivaju nezadovoljstvo na Zapadu. Američki sekretar za odbranu Eš Karter smatra da Rusija produbljuje građanski rat u toj zemlji.

Uporedio je napore Moskve da pruži podršku sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu sa vezivanjem za brod koji tone, preneo je Rojters.

"Sprovođenjem vojne intervencije u Siriji na ciljeve umerenih grupa, Rusija je produbila građanski rat", rekao je Karter tokom posete Španiji.

Akcija koju sprovodi Rusija nailazi na kritike i u Velikoj Britaniji. Šef britanske diplomatije Dejvid Hamond je u intervjuu za Rojters ocenio da Rusija sprovodi "klasično asimetrično ratovanje".

Ranije su turske vlasti saopštile da je ruski avion povredio vazdušni prostor te zemlje, zbog čega je tursko vazduhoplovstvo poslalo dva aviona F-16 da ga presretnu.

Rusija je pre pet dana pokrenula vojne operacije protiv ID u Siriji.

Lavrov: Niko nam nije rekao gde operiše Slobodna sirijska armija 

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je, za Moskvu, Slobodna sirijska armija ostala "fantomska grupa", javila je ruska novinska agencija Tas, preneo je Tanjug.

"Niko nam nije rekao gde operiše Slobodna sirijska vojska ili gde i kako deluju druge (vojne) jedinice umerene opozicije. Bićemo, čak, spremni da uspostavimo kontakt s njima ukoliko su, zaista, stvarna oružana grupa patriotske opozicije koja se sastoji od Sirijaca. Za sada, Slobodna sirijska vojska ostaje fantomska grupa", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Lavrov je dodao da je Moskva pozvala Vašington da objasni "šta je to i gde operiše" i da je od američkog državnog sekretara Džona Kerija zatražio informacije o grupi i njenoj komandi.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво