Читај ми!

Erdogan: Rusija pravi ozbiljnu grešku u Siriji

Vazušni udari Rusije u Siriji su neprihvatljivi za Tursku, izjavio je turski predsednik Režep Tajip Erdogan, uz upozorenje da Moskva svojim delovanjem pravi ozbiljnu grešku.

"Koraci koje Rusija preduzima i kampanja bombardovanja u Siriji u svakom pogledu su neprihvatljivi za Tursku. Nažalost, Rusija pravi ozbiljnu grešku", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare na aerodromu u Istanbulu pred odlazak u posetu Francuskoj, navodi Tanjug.

Uzimajući u obzir prijateljske odnose Rusije i Turske, njene akcije u Siriji su "zabrinjavajuće i uznemirujuće", rekao je Erdogan i dodao da bi one mogle da "izoluju Rusiju u regionu".

Odnosi Rusije i Turske već duže vremena su zategnuti zbog krize u Siriji, gde se Moskva izdvojila kao glavna podrška sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu na međunarodnoj sceni, dok Ankara poziva na njegov odlazak sa vlasti kao jedino rešenje za konflikt, naveo je AFP.

Erdogan je istakao da "ne samo Rusija, već i Iran koji brani Asada, sprovode državni teror u Siriji".

Rusija koja je prošle sedmice počela kampanju vazdušnih udara u Siriji, insistira da su meta samo položaji džihadističke grupe Islamska država.

Turska i nekoliko njenih zapadnih saveznika saopštili su, međutim, da su gađane i pobunjeničke grupe koje se bore protiv Asadovog režima.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи