Читај ми!

Novi incidenti, Palestinac izbo izraelskog tinejdžera

Izraelski tinejdžer teže je ranjen kada ga je nožem napao Palestinac. Napadač je poginuo nakon što sukoba sa policijom koja ga je sprečila da pobegne sa mesta nesreće.

Rođaci tinejdžera, koji je napao petnaestogodišnjeg Izraelca pred zoru, identifikovali su ga kao Fadi Aluna (19) iz istočnog, mahom arapskog Jerusalima, prenosi Tanjug.

Alun je na svom Fejsbuk nalogu napisao: "Ili mučeništvo ili pobeda".

Napad se dogodio nekoliko sati nakon što su dvojica ultraortodoksnih Jevrejina ubijena i još dvoje ljudi ranjeno u sličnom incidentu u tom gradu.

Ubijeni su identifikovani kao Nehemia Lavi (41) i Aharon Benet (21). Benetova supruga (21) je u ozbiljnom stanju, a njihov dvogodišnji sin je zadobio lakše povrede.

Benetovi i njihovo dvoje dece izašli su na Zid plača kada su napadnuti, a očevici kažu da je Lavi napadnut kada je pokušao da im pomogne.

Drugo dete Benetovih, koje ima samo nekoliko meseci, nije povređeno.

Zbog bezbednosne situacije pristup starom gradu u Jerusalimu ograničen je na stanovnike tog dela grada, one koji tamo imaju radnje, učenike čije su škole tamo, izraelske građane i turiste.

Palestincima je pristup zabranjen tokom trajanja jevrejskog praznika, sem onima koji tamo žive, rade i uče.

Izrael inače retko primenjuje tu meru.

Najnoviji napadi su samo deo nasilja koje je povećalo napetost u Svetoj zemlji, navodi Asošijeted pres.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво